Liferay Portal

Liferay Portal

Out-of-the-boxapplicaties
Liferay Portal biedt meer out-of-the-box portlets aan dan welke andere portal op de markt dan ook. Kies uit meer dan 60 mogelijkheden om uw werkomgeving aan te passen. Liferay CMS en Liferay Collaboration (samenwerking) zijn inbegrepen en bieden web-publishing, content management, samenwerking en sociale netwerken.

Communities (gemeenschappen) en organisaties
Liferay Portal gebruikers kunnen intuïtief worden gegroepeerd in een hiërarchie van “organisaties” of cross-organisatorische “gemeenschappen”, waarbij flexibiliteit en gemak centraal staan. Zo kunnen bijvoorbeeld leden van de verschillende regio’s, worden gegroepeerd in organisaties, terwijl disciplines zoals verkoop, marketing en techniek – die de grenzen van regio’s over-
schrijden – ook als specifieke gemeenschappen kunnen worden ingedeeld. Ieder groepslid kan worden voorzien van een aparte mini-portal met zijn eigen set van pagina’s, content management systeem, gedeelde agenda en vergunningen. Een gebruiker kan toebehoren aan meerdere groepen en er gemakkelijk tussen navigeren.

SOA framework
Liferay Portal is ontwikkeld met behulp van een open SOA-strategie. Daarom kiezen ondernemingen wereldwijd voor Enterprise Application Integration. Integreer uw bestaande HR-gegevens, boekhouding of CRM-systemen en andere belangrijke bronnen.

Persoonlijke pagina
Alle gebruikers krijgen een persoonlijke ruimte die openbaar gemaakt kan worden (gepubliceerd als een website met een unieke vriendelijke URL). U kunt de ruimte zelf aanpassen, bepalen welke tools en applicaties worden opgenomen, wat er in de documentbibliotheek zit en wie wat mag inzien.

Secure Single Sign On (SSO)
SSO geeft op één plaats toegang tot uw content en applicaties. Liferay Portal kan al uw verschillende systemen met elkaar verbinden en maakt ze beschikbaar door éénmaal in te loggen via de beveiligde SSO.

Fijnmazige rolgebaseerde autorisatie
Deze autorisatie zorgt ervoor dat de juiste mensen controle hebben over de juiste informatie. De portalbeheerders wijzen individuele gebruikers of groepen gebruikers “rollen” toe, met verschillende niveaus van toegang en rechten voor het bewerken van specifieke gemeenschappen, bestanden, applicaties en toepassingen. Een Verkoop Manager bijvoorbeeld bekijkt en bewerkt alle verkoopdocumenten, een Verkoop Assistent kan ze alleen bekijken.

Single-click configuratie
Door de snelle, dynamische interface is Liferay Portal gemakkelijk en prettig door uw medewerkers te gebruiken. Typisch tijdrovende taken zoals een wijziging van een pagina-indeling, het toevoegen van nieuwe inhoud en het veranderen van opmaak, kunnen allemaal in een paar klikken worden gedaan, zonder de pagina te vernieuwen.

Dynamic drag and drop
Liferay Portal was de eerste portal met deze functie. Gebruikers kunnen in de portal verschillende elementen verplaatsen door ze simpelweg naar de juiste plaats te slepen.

Werk vanaf uw bureaublad
Op uw bureaublad is een link naar Liferay Portal. Sleep uw bestanden naar bekende “WebDAV” desktopmappen en ze worden automatisch geupload naar de portal.

Zoeken en labelen
Label webcontent, documenten en forumberichten worden gebruikt om belangrijke of interessante content met andere gebruikers te delen. Gebruikers kunnen dan op labels zoeken naar relevante informatie binnen specifieke portlets, gemeenschappen, de hele portal en zelfs binnen de extern geïntegreerde toepassingen.

Multi-language support
Ondersteuning voor 22 talen! Gebruikers kunnen met slechts één klik schakelen tussen verschillende taalinstellingen.

Design
Liferay Portal ondersteunt de nieuwste technieken zoals CSS3 om volledig aan te sluiten bij de gestelde eisen, wensen van het design.

Mijn profiel op www.liferay.com
Mijn bedrijf www.componence.com