Google Wave, the next big thing?

Google Wave, the next big thing?

Google zal later dit jaar Google Wave lanceren. Volgens Google zal dit ‘the next big thing’ worden. Is dit zo? We moeten afwachten. Wat er hier getoond wordt is echter wel behoorlijk indrukwekkend.

Als je kijkt naar hoe ze er van uit gaan dat het een groot social collaboration geheel wordt waarbij je berichten en content live deelt met leden van jouw groep of vreemden. Dit bericht vervolgens kunt oppakken en kunt muteren of becommentarieeren. Dan biedt dit veel mogelijkheden. Een erg leuke feature is, je kunt berichten of documenten (objecten) muteren zelfs als de deze threat al veel verder geevolueerd is. Je kunt dus aanpassingen maken terwijl iedereen een paar stappen verder is. Het mooie daarbij is dat je met deze aanpassing een eigen branche kunt beginnen van dit bericht of document. Het biedt voor bedrijven en websites die vanuit de gedachte van Social Networking & Collaboration werken een zeer breed scala aan mogelijkheden.

embedded by Embedded Video

Als ik een eerste minpunt mag aangeven: De interface met daarin de gebruikte knoppen lijken me nog wel voor verbetering vatbaar als je kijkt naar de Usability (neem de iPhone app). Dit is wel iets waar  ik als Usability specialist moeite mee heb. 

Wat verder nog onduidelijk voor mij is. Hoe zit het met de performance. Heb je er iets aan als gebruiker als het in snelheid tegenvalt. Gelukkig is breedband in Nederland een gemeengoed.

Een leuk extraatje is: de mensen die dit ontwikkeld hebben zijn de gebroeders Lars en Jens Rasmussen. Zij hebben ook Google maps ontwikkeld.

Hieronder heb ik een aantal schermafdrukken bijgevoegd. Het geeft een beeld van de gebruikte interface.