Over mij

Maarten van Heiningen over Usability, UI en UX

Maarten van Heiningen

Zero4u is een weblog met eigen artikelen over User Experience, Usability (gebruikersvriendelijkheid) en Liferay portals. Zero4u probeert informatie en tips te geven over deze onderwerpen. Usability is nog te vaak niet de hoogste prioriteit, vreemd als je denkt dat je hierdoor de klant niet centraal stelt.
Maarten van Heiningen
Ik ben Maarten van Heiningen. Ik werk al sinds de jaren negentig in de e-business. In deze tijd heb zeer vele facetten mee gemaakt. Mijn grote drijfveer is altijd geweest om de gebruiker centraal te stellen en hierdoor goede en mooie websites, webshops en (web/mobiele)portals voor klanten te maken.

Ik ben een ervaren senior consultant / usability / user experience engineer (UXE) en heb voor en met talloze klanten gewerkt aan het verkennen van het volledige potentieel van branding en geïntegreerde digitale gebruikerservaringen. Ik ben gepassioneerd door het vertalen van bedrijfsstrategieën en -proposities naar naadloze werkoplossingen met een sterk (merk) visueel karakter voor zowel BtB als BtC-markten. In de afgelopen jaren heb ik gewerkt voor en met gevestigde bedrijven (industrie, retail, overheid, travel, zorg en consumentenelektronica), evenals ondernemingen & incubators (AI, financiën, mobiele diensten) in de UXE-strategie en bedrijfsontwikkeling en / of prototyping van serviceprojecten.

Naast sterke analytische en conceptuele vaardigheden ben ik ook geneigd te geloven dat ik over veelzijdige en senior merk- en visuele ontwerpmogelijkheden beschik die een digitale gebruikerservaring en / of serviceproject tot leven brengen. Mijn strategische, uxe en ontwerpinvoer komen het beste tot hun recht in de eerste fasen van de lean startup (scrum) beheerde agile ontwikkelomgevingen. Waar design en user experience engineering worden erkend als een cruciale succesfactor voor het vrijgeven van succesvolle software. In deze processen zie ik mijn tekenvaardigheden als een unieke troef om het gewenste onverwachte te communiceren.

Ontwerpdenken vormt de kern van mijn creatieve proces en ik geloof sterk in interdisciplinaire samenwerking tussen tech-, ontwerp- en bedrijfsteams / omgevingen die uiteindelijk resulteren in een continue inzet in door DevOps beheerde commerciële structuren.

Usability consultant
Als Certified Usability Analyst (CUA) kom ik vaak bij bedrijven en adviseer hen over de te nemen processtappen om tot een succesvolle interactie te komen met hun klanten. Usability komt vanuit de organisatie! Het mag niet alleen een statement zijn.

De Liferay Portal specialist in Nederland
Al sinds 2005 ben ik Liferay portal specialist en heb de meeste Liferay portal implementaties gedaan binnen de Benelux. Hierbij richt ik mij op het gehele traject van het ontwerpen van een Design Strategie tot en met het daadwerkelijk implementeren van de ontwerpen en het Usability testen van de website of portal.

Wil je meer over mijn projecten weten of over mij? Neem dan contact met me op.

Maarten van Heiningen over Liferay, Usability, UI en UX